Twaalf finalisten strijden op zaterdag 29 september om de Rijswijk Talent Award. Tien van hen bemachtigden een plek in de finale tijdens de voorrondes, twéé ontvingen een wildcard van Marloes Borsboom (wethouder cultuur, Rijswijk) en Frits Brouwers (Rijswijks Pracht). Wie zijn deze podiumtalenten?

Kimon Berends en VIggo Appel ... Plus tweeThe Smoking Jeans
De rockband bestaat uit Kimon Beerends, Viggo Appel, Mickey Gielen en Jerrey van der Linden. Deze ‘jonge honden’ spelen pas kort samen, maar het idee om met elkaar een bandje te vormen bestond al langer. Het viertal hoop in de toekomst veel concerten te geven en op grote en bekende festivals te staan.

 

Sneak Classic KDOSneak Classic
Het dansteam Sneak Classic (van Balletstudio Karin den Os) danst een combinatie tussen klassiek ballet en hiphop! Deze combinatie is ontstaan door het verdiepen in elkaars dansstijlen tijdens repetities en de ontdekking dat beide dansstijlen naast elkaar kunnen bestaan in één choreografie. De grootste voorbeelden voor het dansteam zijn hun docenten Marijke de Roo en Karin den Os.

 

Laetitia en Lakisha
Laetitia Uydur en Lakischa Pronk
Laetitia (11) en Lakischa (12) volgen allebei zangles bij Trias, waar ze elkaar leerden kennen. Zingen vinden ze allebei zó leuk dat ze het de hele dag doen. Beide zijn groot fan van Beyoncé en hopen net zo goed te worden als haar. Ze hopen na de Rijswijk Talent Award meer kansen te krijgen om op te treden en zo samen bekend te worden.

 

Thomas van der SteenThomas van der Sleen
Thomas (10) zit al de helft van zijn leven op musical les en sinds 3 jaar op pianoles bij Trias. Hij zingt heel de dag door, want zoals hij zelf zegt: “stil zijn is niks voor mij”.  Als singer-songwriter achter de piano gaat zitten, dan komt de melodie vanzelf en bedenkt hij later een songtekst. Hij vindt heel veel muziek leuk, maar zijn favorieten zijn Beyoncé en Demi Lovato. Op YouTube is Thomas te zien als vlogger: zoek naar Thomas van der Sleen.

 

Lavitanea DelphinantoLavitanea L. Delphinanto
Lavitanea (13) begon al vroeg met muziek maken. Na het afronden van de cursus ‘muziek voor kleuters’, begon ze met het leren van viool en daarna piano. Door haar passie voor muziek zit ze bij meerdere talenttrajecten, neemt ze deel aan orkesten en wordt ze uitgenodigd voor verschillende openbare uitvoeringen. Na vorig jaar in de finale te hebben gestaan met viool, hoopt Lavitanea dit jaar met piano te winnen om haar talent te ontwikkelen en op een hoger niveau te komen.

 

Hans EvenboerHans Evenboer
Hans (22) vond zijn liefde voor muziek toen hij 8 jaar oud was en de karaokebox van zijn zus ontdekte. Zijn carrière begon toen zijn moeder overleed en hij een nummer voor haar schreef, ‘lieve mama’, die vorig jaar januari uitkwam als single. Zijn grootste voorbeeld is André Hazes en hij hoopt dat hij door zijn deelname aan de Rijswijk Talent Award van zijn hobby zijn werk kan gaan maken.

 

Merel en Alexandra KDOMerel Caminada en Alexandra Barker
Merel (19) is begonnen met dansen toen ze 12 jaar oud was. Tegenwoordig danst ze 12 uur per week ballet en moderne dans. Haar grote droom is om danslerares te worden en haar plan voor de toekomst is om audities te doen voor dansacademies. Alexandra (17) is balletdanseres en woont sinds twee jaar in Nederland. Ze komt uit Amerika, waar ze al danste toen ze vier jaar oud was. Ze heeft vele stijlen geprobeerd, maar klassiek ballet is altijd haar favoriet geweest. Merel en Alexandra treden samen op met de stijlen ballet en moderne dans. Ze hopen door de Rijswijk Talent Award meer ervaringen op te doen voor hun toekomstige danscarrière.

 

Madhawie Lakhi-BansidharMadhawie Lakhi-Bansidhar
Madhawie (26) is docent pedagogiek en kan zich geen leven voorstellen zonder dansen en acteren. Madhawie heeft een Indiase Klassieke dansachtergrond: Bharat Natyam. Ze voelt zich vrij in het dansen van Bollywood liederen en zou het liefst haar eigen studio starten om Bollywood dansles te geven, en zo haar passie te delen met iedereen. Meer weten over Madhawie? Bezoek haar website madhawie.nl of bekijk haar dans via haar YouTube Kanaal.

 

Katja KuipersKatja Kuipers
Katja (9) zingt al sinds zij kan praten. Ze had haar eerste zangles toen zij 5 was en begon met liedjes uit Disney films. Dankzij haar zanglerares Dasha Beets is Katja verslingerd geraakt aan de jazz muziek. Ella Fitzgerald is haar grote voorbeeld. Katja voelt zich opgewonden en enthousiast als zij zingt: zingen geeft haar energie. Verder houdt Katja van dansen, tekenen, schrijven en lezen. Zij hoopt dat door de Rijswijk Talent Award meer mensen haar horen zingen.

 

Tara KlaassenTara Klaassen
Tara (16) heeft al de nodige ervaring met zingen en optreden. Ze volgt al 6 jaar privé zangles, waarvan 1 jaar bij Trias. Tara zingt het liefst pop nummers en is dit jaar begonnen op een musicalschool. Ze hoopt door haar deelname aan het Rijswijk Talent Award meer ervaring en connecties op te doen, zodat ze verder komt met zingen.

 

Rijswijks Jeugd Theater
RJT Vocals

De RJT Vocals (van het Rijswijks Jeugdtheater) is een groep enthousiaste zangers en zangeressen met een gemeenschappelijke passie voor musical. De groep – bestaande uit 25 leden tussen de 12 en de 25 jaar – maakt van ieder optreden een feestje. Het repertoire bestaat voor het grootste deel uit musicalliedjes. Tijdens het optreden in de Rijswijkse Schouwburg staat plezier maken voorop. Een genot om naar te kijken dus.

 

Cathelijne Legierse en Lisanne van der PolCathelijne Legierse & Lisanne van der Pol
Cathelijne (17) en Lisanne (16) zijn al heel lang vriendinnen en kennen elkaar via hun ouders. Beide volgen pianoles en houden van klassiek pianospel, met in het bijzonder Beethoven. Vandaar de keuze voor de pianoversie à quatre-mains van de 5e symfonie van hun favoriete componist. In de toekomst hopen ze nog veel meer quatre-mains te spelen.