rta-show-016Natuurlijk is een talentenjacht niet compleet zonder een vakkundige jury en presentatoren, daarbij moet de gehele show geregisseerd worden. Hoog tijd om je voor te stellen aan de presentatoren, de jury en de regisseur van de finale van de Rijswijk Talent Award!


Presentator Joey Koeijvoets
Portret Joey Koeijvoets
Voor Joey is de Rijswijk Talent Award bekend terrein, hij presenteerde in 2017 niet alleen de voorronde, maar vormde ook een presentatieduo met Evita de Roode tijdens de finale. Joey is bekend als radiopresentator, zijn leven staat in het teken van radio maken en sinds een aantal jaren is hij verantwoordelijk voor de Rijswijkse radio- en tv zender Rijswijk.tv.

Presentatrice Evita de Roode
_foto Gaby Jongenelen Fotografie
Ook Evita is weer van de partij om samen met Joey de presentatie van de finale op zich te nemen. Presenteren zit in Evita’s bloed: zo presenteerde ze eerder al bij onder andere Bevrijdingsfestival Zuid Holland, Dag van de Literatuur, Kunstbende en Museumnacht. Daarnaast was Evita ook radiopresentatrice bij FunX en heeft ze Studiekeuze TV op SBS6 gepresenteerd.


De jury van de finale bestaat uit:

Juryvoorzitter Mark Schulthuis
Marc Schultheis
Als je denkt dat je Mark eerder hebt gezien: dat klopt, want vorig jaar was hij ook juryvoorzitter tijdens de finale van de Rijswijk Talent Award. Mark is sinds 1,5 jaar directeur van de Rijswijkse Schouwburg, daarvoor was hij onder andere werkzaam bij het Lidotheater in Amsterdam en theater De Lampegiet in Veenendaal.

Jurylid Tessa Kraus
Portret Tessa Kraus
Toen Tessa vorig jaar in de jury van de finale zat, had ze de smaak te pakken. Daarom zijn we blij dat ze dit jaar weer in de jury zit! Ze ademt muziek en lesgeven, want al sinds 1980 geeft ze muziekles op verschillende scholen: waarvan al 25 jaar bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en 19 jaar op het Daltoncollege in Voorburg.

Jurylid Mara Peters
image00001S
Mara’s liefde voor dans, zang en toneel was al op zeer jonge leeftijd ontstaan. Ze heeft diverse opleidingen gedaan waaronder de dansacademie, Codarts Conservatorium en Muziektheater aan het Fontys Conservatorium. Sinds haar recent afstuderen heeft zij diverse rollen in de Efteling gespeeld, masterclasses gevolgd bij o.a. Pia Douwes en Mia Walker, geeft zij les op verschillende scholen en heeft zij al mogen performen op Lowlands.


De finale wordt geregisseerd door:

Regisseuse Myra van der Lee
IMG_1298
Myra is een nieuw gezicht bij de Rijswijk Talent Award. Ze is afgestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam en werkt sindsdien als regisseur en theaterdocent. Zo werkt ze o.a. als regisseur samen met verschillende muzikanten en heeft ze les gegeven aan de vooropleiding van de Nationale Balletacademie. Myra kijkt uit naar haar eerste regie bij de RTA. “Voor mij is de RTA een ideale combinatie tussen regisseren en lesgeven/coachen. Naast een mooie show neer zetten hoop ik iedere act nog iets extra’s mee te kunnen geven in zijn of haar performance.”

 

Advertenties